Veterinärer

Kristin Abrahamsson Aurell

Klinikchef vid Kungsbacka och Åsakliniken. Har arbetat sedan 1998 inom ATG Hästklinikerna AB med den mesta tiden förlagd på Åby och Åsakliniken.

Har innan ATG anställningen varit verksam som stuteriveterinär vid Broline AB, samt några korta inspel som distriktsveterinär och har också varit ansvarig stuteriveterinär vid Åsa Hingststation. Veterinärexamen 1996, specialistkompetens i hästens sjukdomar 2003 och examen i veterinärkiropraktik 2006. Specialområde: ortopedi, kirurgi med inriktning artroskopi samt veterinärkiropraktik.

Christine Svanholm

Christine Svanholm

Klinikveterinär, har tidigare arbetat som veterinär på Löberöds Hästklinik och därefter på ATG Hästklinikerna.

Speciellt intresserad av hältor och andra ridrelaterade problem. Är under utbildning för att få specialistkompetens i hästens sjukdomar.

Christine är hängiven ryttare med tävlingserfarenhet upp till medelsvår nivå i såväl hoppning som fälttävlan. Uppväxt på hästgård utanför Kalmar där hennes föräldrar ägnar fritiden åt att föda upp galopphästar.

Tina Fagher

Klinikveterinär,Tina tog sin veterinärexamen vid Köpenhamns universitet 2012.
2 år av utbildningen tillbringades i Australien, samt en månad vid University of Wisconsin-Madison.
Sedan hon blev färdig har hon jobbat hos Distriktsveterinärerna i Flyinge och Kungsbacka. På båda ställena har hon tillbringat större delen av tiden på häst och vill nu gärna ägna all sin tid åt hästpatienterna som ligger henne varmt om hjärtat.

Djursjukvårdare

Kim Byberg

Maria Carlsson

Leg. Djursjukskötare sedan 2014. Arbetat på djursjukhuset i Slöinge sedan 2004 och har därmed en lång erfarenhet av arbete på operation samt akutvård.

Arbetar numera heltid på Kungsbacka Hästklinik.

Magdalena Lext

Leg. Djursjukskötare. Tidigare arbetat på Åby Hästklinik. Stor erfarenhet inom yrket och är speciellt intresserad av röntgen och att assistera vid operation. På fritiden är det hästar och hoppning som gäller.

Kim Byberg

Hovslagare. Utbildad hovslagare vid Flyinge 2010. Godkänd av Jordbruksverket 2014. Kim arbetar hos oss 1 dag i veckan och resterande tid med egna kunder. Speciellt intresserad av hovkorrigeringar och att sko hästen i balans. Brinner för att skapa en hållbar häst genom att tillgodose varje enskild hästs behov.

Dan Sundholm

Leg. Djursjukskötare.

Guran

Lennart ”Guran” Andersson

Hovslagare sedan 1968. Godkänd av Jordbruksverket sedan 2010. Uppfostrad inom travsporten med måttliga kuskmeriter på samvetet. Har varit tävlingshovslagare på Åbytravet i många år och skott många stjärnor som bl. a Varenne och Grades Singing. Arbetar som konsult åt kliniken sedan många år. Specialområde är bl. a hovsprickor, sjukbeslag och skoningar av travhästar. Är också lärare vid Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka.

Sök efter något